Satisfy

Oplatí sa byť živnostníkom v roku 2017?

Pridané 28. marca 2022 do DaneOdvody


Rok 2017 prichádza s novými a môžeme povedať aj s pozitívnymi zmenami pre živnostníkov. Samozrejme tieto zmeny nebudú vnímať všetci ľudia rovnako, ale je to aspoň prvá lastovička pre všetkých živnostníkov pre zlepšenie ich podnikania. Zmeny sa týkajú predovšetkým živnostníkov, ktorí si neuplatňujú reálne výdavky, ale využívajú paušálne výdavky.
(viac…)

Kedy a aké je potrebné podať daňové priznanie?

Pridané 4. februára 2020 do Dane


Daňové priznanie – Fyzické osoby (diel 2)

Daňové priznanie za rok 2019 je potrebné podať najneskôr do 31. marca 2020 a zároveň je do tohto termínu potrebné daň aj zaplatiť. Štát poskytol možnosť si termín na podanie daňového priznania posunúť, a to najviac o tri mesiace do 30. júna 2020. V prípade ak má daňovník príjmy zo zahraničia si môže posunúť termín najviac o šesť mesiacov do 30. septembra 2020. (viac…)

Mám povinnosť podať daňové priznanie?

Pridané 2. februára 2020 do Dane

danove priznanie

Daňové priznanie – Fyzické osoby

Momentálne sme v období, kedy každý z nás má povinnosť vysporiadať sa s podávaním daňových priznaní za rok 2019. Asi každý si položí otázku, či má povinnosť podať daňové priznanie. Zrejme nikto z nás nechce nič nechať na náhodu a mať všetky tieto veci v poriadku, a tým sa vyhnúť zbytočným pokutám zo strany finančnej správy. V nasledujúcich riadkoch by sme to radi ozrejmili všetkým, ktorí majú povinnosť podať daňové priznanie.

(viac…)

V akej výške sa platia sociálne odvody?

Pridané 29. januára 2020 do Odvody

socialne odvody

V minulom článku ste si mohli prečítať, kedy má daňovník – fyzická osoba podnikateľ povinnosť platiť odvody do sociálnej poisťovni. V tejto časti sa skôr pozrieme v akej výške sa platia odvody a od čoho závisí výška odvodov.

(viac…)

Zdravotné odvody pre fyzickú osobu – podnikateľa

Pridané 22. januára 2020 do OdvodyÚčtovníctvo

zdravotne odvody

Každá osoba, ktorá získa oprávnenie na vykonávanie samostatnej zárobkovej činnosti alebo začne dosahovať príjmy z tejto činnosti alebo z iného podnikania, sa stáva povinným platiteľom preddavkov na zdravotné poistenie. V prvom rade je povinná oznamovať všetky zmeny do 8 dní zdravotnej poisťovni a taktiež do 8 dní oznámiť vznik oprávnenia na podnikania.

(viac…)

Ozvite sa nám!

Váš čas je vzácny a našim cieľom je Vám ho ušetriť. Máme to v názve: SATISFY - saved time is for you. Napíšte nám ako Vám môžeme pomôcť a my sa Vám obratom ozveme späť.

Chyba! Prosím vyplňte všetky povinné polia.

Chyba! Nastala chyba pri odosielaní, prosím skúste znova.

Chyba! Ty robot jeden!

Ďakujem! Správa bola úspešne odoslaná.